Aanbieding!

Carterhelft splitter

79.00 48.00 incl. btw

Carterhelft splitter voor het delen van bijna elk 2-takt en 4-takt motorblok. Deze carter splitter maakt het reviseren van een crossmotor, motorfiets, brommer, scooter, quad of kart veel gemakkelijker. Gebruik de carterhelft splitter om het motorblok zonder beschadigingen te openen.

Gemaakt van gehard gereedschapsstaal, uitgevoerd in het zwart.

Op voorraad

SKU: 54218 Categorie:

Beschrijving

Gebruik deze carterhelft splitter voor het demonteren van een motorblok. Een motorblok splitsen is nodig als je bijvoorbeeld je krukas, big end, krukaslagers, versnellingsbak of een ander onderdeel binnenin je motorblok wil controleren of vervangen. De carter splitter stelt je in staat om zonder dat je de pasvlakken van je carter beschadigd, het motorblok te splitsen.
Alle grote fabrikanten adviseren om een splitter te gebruiken voor het demonteren van je motorblok.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een carterhelft splitter?

De carterhelft splitter schroef je met de bijgeleverde bouten op je carter. De dikke bout, die in het midden van de carter splitter zit, moet precies middenin de krukas vallen.

Bij twijfel controleer dan of de gaten in je carter binnen de lengte van de carterhelft splitter vallen. Alle drie de armen maak je met de bijgeleverde bouten aan je carter vast.

Handleiding carter splitter

  • Maak het motorblok goed schoon en tap de olie en de koelvloeistof af. Verwijder alle onderdelen die in de weg zitten om het motorblok uit het frame te halen.
  • Verwijder het motorblok uit het frame. Vaak is het makkelijker om het vliegwiel, de koppeling en het primaire tandwiel op de krukas te verwijderen voordat je het motorblok uit het frame haalt. Tap vooraf alle vloeistoffen af.
  • Demonteer het motorblok zover als mogelijk door bijvoorbeeld de cilinder, koppeling, primaire tandwiel, schakelpook, voortandwiel, ontsteking
  • Controleer of de carterhelften gesplitst kunnen worden en of er geen onderdelen meer zijn gemonteerd die de carterhelften tegen elkaar houden.
  • Plaats de centrale grote bout van de carterhelft splitter in het midden van de krukas en bevestig de drie bouten. Zorg er voor dat de carter helft splitter parallel loopt met het carter en dat de grote bout in één lijn staat met de krukas.
  • Draai de grote bout langzaam vast en contoleer of de carter parallel worden gesplitst. Tik indien nodig met een zachte hamer op de carters om te zorgen dat de carterhelften gelijkmatig van elkaar af komen. Gaat het heel lastig of ongelijkmatig check dan of je een bout bent vergeten of dat een onderdeel de carterhelften op elkaar houdt.
  • Zorg er voor dat de versnellingsbak in één carterhelft blijft zitten. Druk daarom af en toe op de versnellingsbak as.

Dit is een algemene richtlijn voor het gebruik van de carterhelft splitter. Volg altijd de aanwijzingen van de fabrikant van het motorblok dat je gaat splitsen en vraag bij twijfel advies aan een deskundige.

Kies voor elke klus de geschikte persoonlijke beschermingsmiddelen.

Extra informatie

Gewicht 0.5 kg
Afmetingen 20 x 15 x 8 cm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Carterhelft splitter” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *