Aanbieding!

Borgveertang

14.50 9.50 incl. btw

Borgveertang voor het verwijderen van een inwendige of uitwendige borgveer. De borgveertang maakt het verwijderen van borgveren eenvoudig. Borgveren zijn er in verschillenden diameters. Kies de bijbehorende maat tang. Elke borgveertang is geschikt voor een specifieke range borgveren.

Op voorraad

SKU: 5214

Beschrijving

Er zijn twee typen borgveren; de inwendige en uitwendige borgveer. Een inwendige borgveer zit in bijvoorbeeld een as. Gebruik een inwendige borgveertang om dit type borgveer te verwijderen. Een uitwendige borgveer zit rond bijvoorbeeld een as. De uitwendige borgveertang helpt je dit type borgveer te verwijderen.

Borgveertang met rechte punten
Veel gebruikt is de borgveertang met rechte punten. De rechte borgveertang is er zowel voor inwendige als voor uitwendige borgveren. In de meeste gevallen is deze tang toereikend, maar wanneer de borgveer bijvoorbeeld rond een lange as zit, kan de as in de weg zitten als je de borgveertang wilt inknijpen.
Bij een inwendige borgveer kun je met de rechte tang het diepst komen.

Borgveertang met 45 graden gebogen punten
Een borgveertang met 45 graden gebogen punten is geschikt om borgringen te verwijderen op plekken waar de rechte borgveertang niet boven past. Ook bij het verwijderen van een uitwendige borgveer rond een lange as geeft de gebogen punt meer bewegingsvrijheid om de borgringtang te gebruiken.

Borgveertang met 90 graden gebogen punten
De 90 graden gebogen seegerringtang maakt het mogelijk haaks op de borgveer te werken. 90 graden gebogen seegerringtangen zijn er ook voor inwendige en uitwendige borgveren. Net als de 45 graden gebogen seegerringtang, geeft deze tang je de mogelijkheid om op borgringen te verwijderen op plekken waar een rechte borgveertang niet boven past. Ook het verwijderen van een borgveer op een lange as is met deze tang gemakkelijker omdat de as niet in de weg zit bij het vasthouden van de tang.

Extra informatie

Gewicht 0.1 kg
Afmetingen 20 x 11 x 1 cm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Borgveertang” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *